Nova usluga Gradske knjižnice Rijeka: Poslovni kutak u Palači Modello

Slika /Istaknute teme/poslovni_kutak.jpg
Preuzmite letak
 

 

Radionica e - Građani - siječanj 2019.
https://gkr.hr/Vodic-za-korisnike/Nasi-programi/Poslovni-kutak/Dogadanja-u-Poslovnom-kutku/Postanite-e-Gradanin-uz-Gradsku-knjiznicu-Rijeka-radionica-koristenja-korisnog-sustava-za-svakodnevni-zivot

 

Vizija, znanje, strategija, kreativnost… ključni su pojmovi Poslovnog kutka, nove usluge Gradske knjižnice Rijeka u Središnjem odjelu (Palača Modello).

Poslovni kutak otvaramo u utorak, 9. svibnja u 13 sati predavanjem "Kako do bespovratnih sredstava iz nacionalnih programa i EU fondova", koje će održati Andrea Oštrić, koordinatorica EU projekata iz Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

U Poslovnom kutku svi zainteresirani građani mogu saznati informacije o samozapošljavanju, poduzetničkim inkubatorima, razvoju karijere, EU fondovima, korištenju Središnjim državnim portalom e-Građani te eUsluga Grada Rijeke.

Time Gradska knjižnica Rijeka u okviru svoje informacijske uloge daje doprinos općoj sinergiji društva za poticanje poduzetništva i zapošljavanja.

Uslugu konkretno čine:
  • zbirka knjižnične građe iz područja psihologije poslovnog uspjeha, rada i zapošljavanja, poduzetništva, menedžmenta, poslovne politike i marketinga

  • Knjižnica kao referalno mjesto svih poslovnih informacija važnih za građane

  • Knjižnica kao informacijska točka: 

         -  o drugim subjektima u gradu koji se bave poduzetništvom
         - za mogućnosti zapošljavanja
         - za državne potpore poduzetništvu
         - za fondove EU

  • Knjižnica kao potpora građanima za korištenje državnim portalom e-Građani te eUsluga Grada Rijeke

  • informacijsko-komunikacijska oprema koja omogućuje pretraživanje tematskih mrežnih izvora te pisanje životopisa, molbi, poslovnih planova i dr.


Unutar Poslovnog kutka održavat će se tematska predavanja iz područja poduzetništva, zapošljavanja i slično. Predavanja će se održavati utorkom dinamikom koja bude ostvariva, a bit će najavljena na našim stranicama.

Dođite u naš Poslovni kutak!

Poslovni kutci ili odjeli osnivaju se u narodnim i drugim knjižnicama u okviru informacijske uloge knjižnica da bi i knjižnice bile mjesta potpore građanima u što boljem snalaženju na tržištu rada i u poduzetničkom svijetu.
 
Uslugu Poslovnog kutka Gradska knjižnica Rijeka temelji i na Pulmanovim smjernicama (The PULMAN Guidelines, 2003.) u kojima se navodi da narodne knjižnice pružaju svojim korisnicima usluge i iz važnih područja društvenoga života:
 
- društvena inkluzija
- e-vlada i građansko pravo
- informacijske usluge za društveni i gospodarski razvitak – potpora poduzetništvu i gospodarstvu.
 
Usluga Poslovnog kutka specifično je usmjerena ka poslovnim informacijama i izvorima s ciljem osnaživanja lokalne ekonomije, a na način da građani poslovne informacije mogu naći na jednome mjestu, tj. da knjižnica bude središnje mjesto lokalne zajednice za teme poduzetništva, zapošljavanja, poslovne motivacije, javne potpore gospodarskim aktivnostima i sl.

Preneseno sa: http://gkr.hr/


Nova usluga Gradske knjižnice Rijeka - Poslovni kutak, predstavljena je 9. svibnja u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Rijeka. Riječ je o usluzi usmjerenoj kvalitetnijem informiranju građana o samozapošljavanju, poduzetničkim inkubatorima, razvoju karijere, EU fondovima, korištenju Središnjim državnim portalom e-Građani te eUslugama Grada Rijeke: http://www.mojarijeka.hr/kultura/sve-o-poduzetnistvu-na-jednom-mjestu-otvoren-poslovni-kutak-u-gradskoj-knjiznici-rijeka/

 

 


  
Preneseno sa:https://www.youtube.com/watch?v=9uM99NjigzI


Objavljeno: 31.12.2018.