Uključite se u planiranje Proračuna za 2018.

Slika /slike/Proracun_graf.png

Grad Rijeka je objavio tzv. Proračun u malom, pojednostavljenu verziju gradskog proračuna za 2017. godinu,  namijenjenu građanima za lakše upoznavanje s inače opsežnim proračunskim dokumentom.

Pojednostavljena verzija sadrži online i pdf obrazac za sudjelovanje građana, odnosno za slanje prijedloga  i komentara koji će se uzeti u obzir pri planiranju i izradi proračuna za 2018. godinu.

Jednako tako, na stranicama postojeće edukativne proračunske igre Proračun(ajme) podaci su ažurirani s obzirom na stvarne brojke novog proračuna za 2017. pa je i ona od danas dostupna za igranje odnosno informiranje o novom proračunu i slanje prijedloga i komentara.

Grad Rijeka stoga poziva građane da se upoznaju s aktualnim gradskim proračunom koristeći ove pojednostavljene verzije kao pristupačnije oblike informiranja od čitanja cjelokupnog opsežnog proračunskog dokumenta.

Grad Rijeka također poziva građane da se ispunjavanjem objavljenih obrazaca za sudjelovanje, svojim prijedlozima i komentarima uključe u planiranje proračuna za iduću godinu. Sudjelovanje građana u planiranju i donošenju proračuna važno je kako bi se sredstva proračunskih rashoda već u fazi planiranja usmjerila na projekte i programe koji su u najvećoj mogućoj mjeri usklađeni s potrebama i iskazanim stavovima građana.

Obrazac za sudjelovanje u planiranju i donošenju proračuna


Upute za izradu Proračuna Grada Rijeke za razdoblje 2017. – 2019. godine

PRORAČUN GRADA RIJEKE ZA 2017. GODINU
I PROJEKCIJE ZA 2018. I 2019. GODINU


Proračun Grada Rijeke za 2017. godinu
Proračun Grada Rijeke za 2016.godinu


Izvor: službena stranica Portal Grada Rijeke


Zadnja izmjena: 8.8.2017.