Online obrazac za izdavanje suglasnosti za organizaciju javnih događanja u Rijeci

Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera, koja vrijedi do 30. studenog 2021., kojom su djelomično izmijenjeni uvjeti za organizaciju javnih događanja i obveze organizatora.

Tom je Odlukom propisano da organizatori javnih događanja i okupljanja na kojima sudjeluje više od 100 osoba na otvorenom prostoru, odnosno 50 osoba u zatvorenom prostoru, najkasnije 7 dana prije održavanja događaja moraju od nadležnog stožera civilne zaštite lokalne samouprave zatražiti prethodnu suglasnost za organizaciju ovakvih događanja.

Organizatori lokalnim stožerima šalju tzv. obavijest o namjeri organizacije takvog okupljanja i u toj obavijesti ujedno traže suglasnost za održavanje.

Online obrazac dostupan je OVDJE.
 
U skladu s Odlukom nacionalnog Stožera, a temeljem ispunjenog i poslanog obrasca (koji predstavlja obavijest odnosno zahtjev organizatora za suglasnost), Stožer civilne zaštite Grada Rijeke u roku od 3 dana donosi odluku o davanju ili uskrati suglasnosti za javno događanje.

Organizatora događanja o suglasnosti ili uskrati suglasnosti obavještava Stožer civilne zaštite Grada Rijeke elektroničkom poštom (mailom).

Epidemiološke mjere iz spomenute Odluke Stožera civilne zaštite RH na snazi su do 30. studenog 2021.